MyCarHelpline Forum for Premium Support !!

Get Professional Support from Experts. Ask your Question Now !!

  1. J Mathan
  2. CNG Kit, LPG Kit
  3. Tuesday, August 14 2018
Dear Sir / Madam,
I have bought a second hand Wagon R Duo 2007 model
The gas kit is a company fitted.
The vehicle was not used in gas for almost 4-5 months
Then after getting the "filter cleaned" (words mentioned as the Maruti service employees said) everything was fine and NO problem was running on gas.
I fill the tank (approx 21 litres) and run about till the end then run in petrol for about 30-40 kms then refill the gas tank
Now
I am facing a peculiar problem that for about first 30 kms everyday the vehicle runs smooth on gas
then When I take the leg off from the accelator the engine gets OFF

THIS PROBLEM is ONLY WHEN RIDING ON GAS
With Petrol there are no issues
Admin Accepted Answer
0
Votes
Undo
Hello,

Well - there is no one answer to same, its like trial and error way of
> Changing Spark Plug, Cleaning Throttle Body, Changing Air Filter - as 1st Step
> Also replace in in CNG Filter Cartridge

If its solved well and good, if not
> Get CNG Kit closely checked for any leakage, any cracks and ECU Tuned in

Could possibly help in


  1. more than a month ago
  2. CNG Kit, LPG Kit
  3. # 1
Anoop Accepted Answer
0
Votes
Undo
My maruthi wagon r duo 2007 model
In running in lpg it working properly for 5 minutes after 5 min the engine off when clutch apply for gear changing, or slowing down.if acceleration apply it running, but acceleration remove and clutch apply the engin off
In petrol it has no problem working smooth please give any idea for this lpg problem please replay to This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  1. more than a month ago
  2. CNG Kit, LPG Kit
  3. # 2
Vpr Accepted Answer
0
Votes
Undo
My wagnor 2010 model in lpg mode it will turn off on speed brakers
  1. more than a month ago
  2. CNG Kit, LPG Kit
  3. # 3
deol Accepted Answer
0
Votes
Undo
Hi,

I am facing similar issue with my WagonR LXI Duo LPG. (81,000 KM , 2012 model)
Engine getting off when driving in LPG mode, Again I need to switch back to Petrol mode and after running in Petrol I can again shift to LPG mode and again after 3 or 4 of kilometers engine getting off. There is no issue in Petrol mode, only thing engine has little raised rpm when I see in nutral.

Request you if any one has faced this issue and resolved it then please let me know the solution.

Thanks,
Deol
  • Page :
  • 1


There are no replies made for this post yet.
Be one of the first to reply to this post!
Guest
Submit Your Response
Upload files or images for this discussion by clicking on the upload button below. Supports gif,jpg,png
• Remove Upload Files (Maximum File Size: 1 MB)
You may insert polls into your post. The poll would then appear in the post.
Vote Options
Captcha
Verify